Víz és Szennyvízhálózat szerelés

A víz- és szennyvíz-szerelés olyan tevékenység, amely magában foglalja a víz- és szennyvízhálózatok telepítését, karbantartását és javítását. Ennek a szakmának az a célja, hogy biztosítsa a víz- és szennyvízellátást az épületekben, illetve az azt körülvevő területeken.

A víz- és szennyvíz-szerelés számos területen alkalmazható, például otthonokban, irodákban, kórházakban, iskolákban, szállodákban, sportlétesítményekben és még sok más helyen.

A víz- és szennyvíz-szerelőknek általában számos különböző feladata van, például a csapok és csövek telepítése, a víz- és szennyvízhálózatok javítása és karbantartása, a fürdőszobai berendezések telepítése, a víz- és szennyvízszivattyúk telepítése és karbantartása, valamint a fűtési rendszerek telepítése és karbantartása.

A víz- és szennyvíz-szerelés során fontos szerepet játszik az épület körüli biztonságos környezet fenntartása, és a környezetvédelem szempontjai is szerepet játszanak, hiszen a szennyvíz helyes kezelése és elhelyezése rendkívül fontos a környezet védelme és az egészséges életmód szempontjából.